Vragen over stoppen met roken? 088-58 000 67

10 voordelen van het stoppen met roken

Iedereen weet dat roken slecht is voor de gezondheid en kan zorgen voor verschillende lichamelijke klachten. Stoppen met roken brengt nog meer belangrijke voordelen met zich mee. Wij hebben 10 voordelen van het stoppen met roken voor u op een rijtje gezet:

1 – U bespaart kosten

De kosten van een pakje sigaretten zijn in de afgelopen jaren verdubbeld ten opzichte van 10 jaar geleden. Zo betaalt u gemiddeld €6,00 euro voor een pakje. Mocht u dus een pakje per dag roken dan is dit op jaarbasis €2190,00. Weggegooid geld dus. Daarnaast is de kans erg groot dat de bedragen voor een pakje de komende jaren nog meer zullen stijgen dankzij de stijgende accijnzen wat het stoppen onder andere zou kunnen stimuleren.

2 – U voelt zich fitter

Roken is een grote aanslag op uw lichaam. Zo zijn rokers vergeleken met niet-rokers vaker ziek. Dit kan gaan om een griepje of verkoudheid, maar in ernstige gevallen komen er ook ziektes als psoriasis of de ziekte van crohn bij kijken. Een reden dus om te stoppen en uw conditie en fysieke gesteldheid weer op te krikken naar een acceptabel niveau.

3 – Een gezondere huid

Door te stoppen met roken zet u een grote stap in het onderhouden van uw uiterlijk. De huid wordt namelijk beschadigd door het roken van sigaretten waarbij er weefsel, wat voor kracht en elasticiteit zorgt, aangetast wordt. Naast deze huidklachten worden mannen van het roken sneller kaal en zorgt de sigaret er mede voor dat u sneller grijs wordt. Tijd om dus actie te ondernemen!

4 – Een frissere adem

Bij het voeren van een goed gesprek is er niets erger dan de geur van een stinkende adem in uw gezicht. Misschien heeft u dit na jaren roken zelf niet meer door, uw gesprekspartner dus wel! U adem zal na het stoppen met roken beter ruiken wat misschien voor extra voordelen kan zorgen in een goed gesprek!

5 – Een schoner en mooier gebit

Als bonus op de frissere lucht vanuit de adem is er ook het beeld wat belangrijk is voor het voeren van een goed gesprek of het poseren op een mooie foto. Roken zorgt er namelijk voor dat uw gebit verslechterd. Na het stoppen zult u merken dat uw gebit schoner is (wel blijven poetsen!) en uw tanden witter beginnen te worden.

6 – Beter voor uw vruchtbaarheid

Roken heeft een negatief effect op de vruchtbaarheid van vrouwen. Het brengt vele risico’s met zich mee bij vrouwen die roken en graag kinderen willen. Roken versnelt namelijk het verlies van de vruchtbaarheid. Bij de mannen zorgt het roken ervoor dat de zaadcellen van slechtere kwaliteit zijn. Mocht u beide kinderen willen dan is het zeker aan te raden om te stoppen met het roken.

7 – Minder stress

Een beter humeur is voor iedereen om u heen een voordeel. U gaat beter om met tegenslagen en ziet overal het positieve van in. Het verslavende gevoel van roken kan er mede voor zorgen dat u sneller geïrriteerd bent wat in veel situaties vervelend kan zijn voor uw omgeving. Minder roken = minder prikkels.

8 – Een langer leven

Misschien wel één van de belangrijkste redenen om de pakjes sigaretten de prullenbak in te gooien. Het stoppen vergroot namelijk de kansen op een langer leven. Hierbij is het, het beste om voor uw 40e levensjaar te stoppen. Hiermee worden de kansen op een langer leven namelijk aanzienlijk groter dan wanneer u na uw 40e zou stoppen, blijkt uit onderzoek van de University van Toronto.

9 – Minder stank

Vaak ruikt u dit zelf niet meer, uw omgeving wel! De geur van rook blijft namelijk overal in hangen. Denk aan kleding, haar, en meubilair. Niet erg prettig voor vrienden, kennissen of familie.

10 – Betere conditie

Het roken zorgt ervoor dat u minder zuurstof in uw bloed opneemt waardoor u sneller moe bent. Door te stoppen met roken verbetert u uw conditie. Zo wordt de trap op lopen weer een stukje makkelijker.

In dit filmpje worden een aantal van bovenstaande voordelen nog extra belicht.

Overtuigd van de voordelen?

Bent u overtuigd en wilt u hulp bij het stoppen met roken? SmokeFree biedt persoonlijke coaching aan om u te helpen met het stoppen met roken. Vaak wordt dit volledig vergoed vanuit uw verzekering wat het dus extra aantrekkelijk maakt om het pakje sigaretten voorgoed te laten staan. Bij SmokeFree heeft u vijf keer meer kans om definitief te stoppen met roken. Vul het interesse formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Stoppen met roken doe je voor jezelf! Interesse?

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op of bel 088-58 000 67.


Rookt u weer? Dan is Stoptober weer het moment voor een nieuwe kans.
Stoptober werkt! Zeker als we het samen doen.

Meld je nu aan!