Vragen over stoppen met roken? 088-58 000 67

Particulieren groepscoaching

Begeleiding helpt echt als u wilt stoppen met roken. Het maakt het stoppen eigenlijk alleen maar gemakkelijker. Naast dat een groep motiverend werkt (iedereen zit in hetzelfde schuitje), zijn de coaches er ook voor u met tips, adviezen en hulpmiddelen.

De begeleiders van SmokeFree zijn door STIVORO professioneel opgeleide coaches. Ze zijn allemaal aangesloten bij het het kwaliteitsregister ‘Stoppen met Roken’. Deze lijst vermeldt alleen de gekwalificeerde begeleiders / zorgverleners. We zijn er voor particulieren en voor bedrijven. Ook begeleiden we rokende jongeren (tot 18 jaar) die van hun rookverslaving af willen, en vrouwen die zwanger zijn / willen worden.

Hoe zit de groepscoaching eruit?

U komt 7 keer bij elkaar in een groep van minimaal 8 deelnemers. De groepscoaching bestaat uit een vrijblijvende informatieve bijeenkomst gevolgd door 6 groepscoaching-momenten van 90 minuten. Samen kijkt u naar motivatie, rookgedrag en krijgt u inzicht in wat stoppen met roken met u doet. Samen met de groep leeft u toe naar het stopmoment. Ook ontvangt u praktische tips voor moeilijke momenten. Gedurende deze 3 maanden heeft u uw eigen coach om het stoppen vol te houden.

Groepscoaching versus cold turkey stoppen

U weet zelf hoe zwaar verslavend nicotine is. Cold turkey stoppen betekent dat u stopt met roken zonder de hulp van medicijnen of nicotinevervangers. En dat heeft vaak alleen succes als u een lichte roker bent (minder dan 10 sigaretten per dag).

Wanneer u dagelijks dus aardig wat sigaretten consumeert is het voor u gewoon veel gemakkelijker om professionele begeleiding erbij te halen. Omdat wij u ook die hulpmiddelen als pleisters, kauwgom of medicatie, kunnen en mogen aanbieden. U zult veel minder last van ontwenningsverschijnselen hebben!

Vergoeding via uw zorgverzekeraar

Afhankelijk van uw zorgverzekering, wordt de begeleiding door SmokeFree volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Het valt onder de huisartsenzorg. Lees hier meer over de vergoeding door zorgverzekeraar.

Stoppen met roken doe je voor jezelf! Interesse?

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op of bel 088-58 000 67.


Rookt u weer? Dan is Stoptober weer het moment voor een nieuwe kans.
Stoptober werkt! Zeker als we het samen doen.

Meld je nu aan!