Vragen over stoppen met roken? 088-58 000 67

Telefonische coaching jongeren

Stoppen met roken is mogelijk voor alle generaties, dus ook voor jongeren. Als je op de middelbare school zit, kun je nieuwsgierig zijn geworden naar roken. Of misschien ben je gaan roken omdat je erbij wilde horen.

Op zich is dat allemaal heel normaal, maar het is wel vervelend als je gaat merken dat je die sigaret steeds vaker nodig hebt. Je bent dan verslaafd.

Roken als jongere

Verslaafd aan roken

Verslaafd raken aan roken gebeurt al heel snel, dit is ook het geval bij jongeren. Alleen minderen is dan vaak geen oplossing, omdat je hersenen dan toch nog steeds nicotine blijven krijgen. Daarnaast houd je ook de gewoonte erin, door die sigaret steeds naar je mond te brengen. Zo kun je gemakkelijk weer terugvallen naar meer sigaretten per dag.

Het beste is dus om echt helemaal te stoppen met roken en het liefst nu je nog jong bent. Hoe jonger je begonnen bent met roken, hoe lastiger het namelijk wordt om er later nog weer vanaf te komen. Ook de risico’s op nare ziekten en andere gezondheidsproblemen nemen toe als je blijft door roken.

Ben jij gemotiveerd om die sigaret voor eens en voor altijd uit te drukken? Doe de gratis test!

Stoppen met roken bij SmokeFree

Zie je er tegenop? Niet doen! Bij SmokeFree is er telefonische begeleiding voor jongeren. Je wordt telefonisch begeleid door een coach, die met je meedenkt en je helpt bij het voorbereiden op de stoppoging. Je kunt daarnaast via ons om nicotinepleisters vragen. Deze helpen je de hoeveelheid nicotine rustig af te bouwen, waardoor ook ontwenningsverschijnselen verzacht worden.

Nieuwsgierig geworden? Meld je dan snel aan via de website! Wij specialiseren ons ook in het geven van workshops voor jongeren waar je in groepsverband kunt stoppen met roken. Bekijk onze workshops.

SmokeFree coaches staan in het Kwaliteitsregister ‘stoppen met roken’

Stoppen met roken doe je voor jezelf! Interesse?

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op of bel 088-58 000 67.


Hoe gemotiveerd ben jij om te stoppen?

Doe de test!