Vragen over stoppen met roken? 088-58 000 67

Roken…. Op de gezondheid van uw kinderen.

Uit sociaal oogpunt werd er regelmatig thuis in gezinnen gerookt. Roken was vroeger immers de normaalste zaak van de wereld. Tegenwoordig kijken we daar anders tegenaan. Steeds vaker worden we ons er bewust van gemaakt hoe schadelijk het roken is. Maar hoe zit dat nou met kinderen en meeroken? Is dit echt zo slecht of valt het allemaal erg mee?

Dat roken slecht is voor je gezondheid weten we allemaal wel, maar wat gebeurt er eigenlijk met de rook die we niet inademen. Is die schadelijk? Deze rook wordt passief ingeademd door de meerokers, de zogenaamde tweedehandsrook. Wat er daarna aan rook overblijft, de derdehands rook slaat neer op alles wat in de rookruimte aanwezig is. Zoals je haar, in kleding, muren, meubels, vloeren, gordijnen en blijft soms jarenlang aanwezig. Uit recent onderzoek is naar voren gekomen dat deze tweede en derdehands rook zeer schadelijk is en zeker voor kinderen.

Waarom zijn kinderen veel gevoeliger voor tweede en derdehands rook?

Het systeem van een kind in de groei reageert sneller op schadelijke stoffen, waardoor de gevolgen van het passief roken op korte termijn al gezondheidsklachten geeft. Daarnaast speelt een kind op de gekste plekken, op de grond, en ademt veel vaker in dan dat wij doen waardoor zij veelvuldig in aanraking komen met de schadelijke rook.

Wat heeft uw kind eraan als u stopt met roken?

Hier een paar voorbeelden uit de grote pot met voordelen:

  • U geeft ze qua gezondheid een grote voorsprong, de kinderen zijn minder vaak ziek
  • Kinderen worden minder gevoelig voor luchtweginfecties of longproblemen
  • De kans op hersenvliesontsteking/middenoorontsteking daalt aanzienlijk
  • De kans op wiegendood en aangeboren afwijkingen neemt af
  • U heeft meer budget voor de kinderen
  • Kinderen hebben 4 x minder kans om zelf te gaan roken
  • U krijgt samen de kans langer van een actief leven te genieten

Heeft u nog geen kinderen maar wel een kinderwens, dan is het eveneens raadzaam te stoppen met roken. Dit verbetert de vruchtbaarheid voor zowel man als vrouw. Uw beschermt partner, uw zelf en uw toekomstige kind voor de gevolgen van het roken tijdens de zwangerschap. Een groot geschenk voor dat prille begin wat u straks het meest lief heeft.

SmokeFree coaches staan in het Kwaliteitsregister ‘stoppen met roken’

Hoe gemotiveerd bent u?

Stoppen met roken begint en eindigt bij uw motivatie om ook echt de stap te zetten en vol te houden. Hoe is het met die motivatie? Bent u er klaar voor? Doe de test!

Stoppen met roken doe je voor jezelf! Interesse?

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op of bel 088-58 000 67.


Hoe gemotiveerd bent u om te stoppen?

Doe de test