Stoppen met roken door nicotine zuigtabletten

Heb jij moeite met het stoppen met roken? Probeer dan eens de nicotinevervangende middelen die hiervoor op de markt zijn. De kans om definitief te stoppen met roken wordt aanzienlijk groter door het gebruik van deze nicotinevervangers. Deze producten worden vaak gebruikt naast medicijnen waarbij medicatie alleen bij sterke rokers wordt aangeraden. Hierbij moet je denken aan 10 of meer sigaretten per dag.

De nicotine verlagende middelen zorgen ervoor dat de ontwenningsverschijnselen verlaagd worden. Een van de producten die verkrijgbaar zijn zonder recept zijn de nicotine zuigtabletten. Deze tabletten lijken erg op de nicotinekauwgom die ook in de schappen ligt, maar hebben een iets andere werking. In kleine stappen wordt de nicotine afgebouwd met daarbij ook de gewoonte om een sigaret te roken.

De werking van nicotine zuigtabletten

Bij de nicotine zuigtabletten is het vanzelfsprekend dat er middels het zuigen op de tabletten therapeutische nicotine vrijkomt in de mond. Net als bij een nicotinekauwgom wordt de kleine hoeveelheid nicotine opgenomen in het mondslijmvlies. De nicotine zuigtabletten verminderen de ontwenningsverschijnselen en onderdrukken daarbij dus de honger naar een sigaret. De tabletten zijn veelal beschikbaar in 1 en 2 mg en hebben vaak een mintachtige smaak. Het is belangrijk langzaam te zuigen tot de smaak van de nicotine erg sterk is geworden. Hierna kan de tablet tussen de wang en het tandvlees geplaatst worden. Zodra de smaak verdwenen is, kunt je weer op het tablet zuigen om wederom een kleine hoeveelheid nicotine op te nemen.

Een behandeling met nicotine zuigtabletten duurt gemiddeld 3 maanden waarna er per dag afgebouwd wordt met het aantal tabletten. De dosering van de nicotine zuigtabletten is vaak gebaseerd op het aantal sigaretten dat je per dag rookt:

  • Meer dan 30 sigaretten per dag = 2 mg
  • Tussen de 20 en 30 sigaretten per dag = 1 mg
  • Minder dan 20 sigaretten per dag = 1 mg

Houd er rekening mee dat elk lichaam anders reageert op deze percentages nicotine. Het komt voor dat mensen een hogere dosis nicotine nodig hebben om het verlangen naar het roken te verlagen.

Bijwerkingen door nicotine zuigtabletten

De bijwerkingen die kunnen voorkomen bij het gebruik van deze zuigtabletten zijn te vergelijken met die van nicotinekauwgom. Houd er wederom rekening mee dat elk persoon verschillend kan reageren op het gebruik van deze nicotinevervangende middelen.
De meest voorkomende bijwerkingen zijn:

  • Hoofdpijn
  • Maagdarmklachten
  • Misselijkheid
  • Duizeligheid
  • Keel- en kaakspierpijn

Raadpleeg altijd jouw arts wanneer je merkt dat er bepaalde complicaties hevig optreden of lang aanhouden.

Je coach helpt je

Nicotine zuigtabletten in combinatie met personal coaching van SmokeFree is bewezen effectief. Vaak wordt dit volledig vergoed vanuit je verzekering. Bij SmokeFree heb je vijf keer meer kans om definitief te stoppen met roken. Vul het interesse formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Stoppen met roken doe je voor jezelf! Interesse?

Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op of bel 088-58 000 67.