Vragen over stoppen met roken? 088-58 000 67

ONVZ vergoedt hulp bij stoppen met roken

U wilt stoppen met roken? Gefeliciteerd: stap 1 naar een rookvrij leven is gezet! De wil is er! De weg naar een rookvrij leven hoeft u niet alleen te bewandelen. Onze ervaren coaches helpen u graag daarmee. Gebruik maken van onze hulp wordt bovendien vergoedt door zorgverzekeraars, waaronder ONVZ.

telefonische coaching

 

Welke hulp vergoedt ONVZ bij stoppen?

Vanuit de basisverzekering vergoedt ONVZ korte ondersteunende adviezen van uw huisarts of andere medische specialisten. Wilt u het liever intensiever aanpakken? Dan bieden wij u een gepersonaliseerd stoppen-met-rokenprogramma. U kunt daarbij kiezen uit individuele, telefonische coaching of in groepsverband in de vorm van een cursus op uw werkvloer. ONVZ vergoedt een keer per kalenderjaar zo’n programma.

Bent u aanvullend verzekerd bij ONVZ? Dan zou u kunnen kiezen voor onze laserbehandeling. Lasertherapie is een soort van acupunctuur, maar dan met laserlicht. Het verminderd uw trek in een sigaret en onderdrukt ontwenningsverschijnselen. Een erg succesvolle methode. Uw zorgverzekeraar vergoedt deze behandeling voor de volle 100%, mits u aanvullend verzekerd bent met Optifit en hoger.

Geen eigen risico

Het eigen risico is voor zorg vergoed uit de basisverzekering. De eerste 385 euro (de minimale hoogte van dat eigen risico) zijn voor u zelf, voor de zorgverzekeraar uw zorg vergoedt. Voor de aanvullende verzekeringen is er geen eigen risico aanwezig. Het eigen risico geldt ook niet voor zorg als bijvoorbeeld een bezoekje aan de huisarts. Maar bij ONVZ ook niet voor een programma om te stoppen met roken.

Waarom hulp bij het stoppen werkt

Stoppen is voor vele rokers erg lastig vol te houden. Het wordt makkelijker als je het samen doet of als je daar steun bij krijgt. Velen vinden het bijvoorbeeld goed als ze die figuurlijke stok achter de deur hebben. Onze coaches zijn er voor u in goede tijden en helpen u met praktische tips in moeilijke tijden. U zult echt ervaren dat stoppen zo al een stuk eenvoudiger is vol te houden.

Waarom stoppen met roken met Smokefree?

  • Uw eigen persoonlijke, ervaren coach. Coaching door een ervaren coach is 10 keer succesvoller.
  • Onze coaches staan allemaal aan in het Kwaliteitsregister ‘stoppen met roken’ voor individule en groepscoaching.
  • We hebben jaren ervaring met het coachen van mederokers die net als u een einde aan hun verslaving willen maken.
  • Clienten geven SmokeFree een waarderingscijfer van 8,7

Meer over stoppen?

Wilt u meer weten over één van onze diensten of hoe het zit met vergoedingen? Bel ons dan op 088 – 58 000 67. Of laat een berichtje achter. Kijk ook op de ONVZ.nl voor meer informatie over uw zorgverzekeraar.

Stoppen met roken doe je voor jezelf! Interesse?

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op of bel 088-58 000 67.


Meer over stoppen en vergoedingen?

Neem contact op