Vragen over stoppen met roken? 088-58 000 67
29 september 2015 Auteur: SmokeFree

Strengere regels

Strengere Europese regels voor de verkoop en marketing van sigaretten moeten jongeren ontmoedigen om te gaan roken. Woensdag stemde het Europees Parlement in met een eerder bereikt akkoord hierover met de EU-lidstaten. Tabaksproducten moeten er uitzien en smaken als tabaksproducten, zo klinkt het. .

Zo worden de waarschuwingen over de schadelijke gevolgen van het roken die op elk pakje staan groter. Voortaan gaat het om 65 procent van de voor- en achterkant (nu nog 30 en 40 procent). Daarnaast worden verpakkingen met minder dan 20 sigaretten verboden. Sigaretten met een vanille- of mentholsmaak zullen bovendien langzaam van de Europese markt verdwijnen.

Lange tijd was er onenigheid tussen de EU-lidstaten en de Europarlementariërs over de elektronische sigaret (e-sigaret). Het parlement ziet dat product als hulpmiddel voor verstokte rokers om te stoppen, terwijl lidstaten waarschuwen dat de e-sigaret jongeren tot roken zou kunnen aanzetten. Afgesproken is nu dat e-sigaretten niet als medicijn worden aangeduid tenzij ze bewust aangeprezen worden als hulpmiddel om van het roken af te komen.

De tabaksindustrie trok fel van leer tegen het strenger maken van de Europese wetgeving. Volgens enkele fracties wist de sector een deel van de nieuwe regels af te zwakken.

Naar schatting sterven jaarlijks 700.000 personen in de EU aan de gevolgen van roken. (Bron Trouw)

Stoppen met roken doe je voor jezelf! Interesse?

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op of bel 088-58 000 67.


Rookt u weer? Dan is Stoptober weer het moment voor een nieuwe kans.
Stoptober werkt! Zeker als we het samen doen.

Meld je nu aan!