Vragen over stoppen met roken? 088-58 000 67

Werknemers laten stoppen met roken: zo pakt u dat aan

Een rokende werknemer kost een bedrijf € 4.325,-. Zo blijkt uit onderzoek van De Rekenkamer. En die financiële schade is eigenlijk nog het minste probleem, de gezondheidsrisico’s zijn immers erger. Logisch, dat u liever niet heeft dat uw werknemers roken. Wij kunnen u helpen dat te bereiken.

Werknemers laten stoppen met roken

Het is makkelijker gezegd dan gedaan. Iedereen weet immers wel hoe ongezond deze gewoonte is, maar juist op kantoor is het moeilijk hiermee te stoppen. Stress, werkdruk en andere collega’s die ook “even een sigaretje doen” zijn allemaal factoren die het stoppen kunnen bemoeilijken. Het is dan ook zeker geen slecht idee om hulp in te schakelen bij dit proces.

Gezamenlijke cursus

Een goede manier voor bedrijven om medewerkers te laten stoppen met roken, is het aanbieden van een een groepscursus. Onderdeel hiervan zijn drie groepsbijeenkomsten en vier persoonlijke gesprekken. Daarnaast wordt onder meer een CO-meting gedaan. Iedere werknemer krijgt een persoonlijk, op maat gemaakt plan. Het voordeel van zo’n drie maanden durend traject, is dat uw werknemers elkaar onderling kunnen motiveren om door te zetten.

Personal coach

Denkt u dat een-op-een-coaching beter bij uw medewerkers past? Dat kan! In dat geval begeleid een persoonlijke coach iedere medewerker met behulp van verschillende telefoongesprekken. Op een positieve manier met verschillende hulpmiddelen. Deze manier van coaching is volledig afgestemd op de wensen en behoefte van u en uw medewerker, zodat er een traject op maat samengesteld wordt.

Workshops

Een iets vrijblijvende vorm is het aanbieden van een workshop. Dit is een soort kick-off om werknemers te motiveren voor een verder, intensiever traject te kiezen. Tijdens een workshop krijgen ze inzicht in hun rookgedrag en de gevolgen daarvan. Daarnaast worden de voordelen van stoppen met roken uitgebreid belicht door middel van verschillende onderzoeken en voorbeelden.

Lasertherapie

Rigoureuzer is lasertherapie. Toegegeven, het is prijziger dan de hierboven beschreven opties, maar het werkt zeer goed. Lasertherapie is gebaseerd op de uitgangspunten van de Chinese acupunctuur, maar is – in tegenstelling tot acupunctuur – volledig pijnloos. Het helpt de trek in een sigaret te verminderen en onderdrukt ontwenningsverschijnselen. Eventueel kunt u deze methode combineren met een workshop of groepstraining.

Kosten werknemers laten stoppen met roken

Wat precies de kosten zijn van een van de bovenstaande hulpmiddelen om uw werknemers te laten stoppen met roken, hangt uiteraard af van de methode die u kiest. Dit kan al vanaf € 475,- dus dat valt best mee, als u terugdenkt aan wat een rokende medewerker u jaarlijks kost. Daarnaast zijn de kosten van een dergelijk traject onbelast.

Rookvrij werken

Wij bespreken graag met u wat de opties, kosten en mogelijkheden zijn binnen uw bedrijf. Neem voor een vrijblijvende offerte en antwoord op al uw vragen even contact met ons op, dan bieden wij u zo snel mogelijk een passende oplossing. Op naar een rookvrije werkomgeving!

Stoppen met roken doe je voor jezelf! Interesse?

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op of bel 088-58 000 67.

U heeft liever niet dat uw werknemers roken? Wij kunnen u helpen.

Neem contact op