Vragen over stoppen met roken? 088-58 000 67
16 maart 2020 Auteur: SmokeFree

Zijn rokers vatbaarder voor het Corona virus dan niet-rokers?

Ja, is het antwoord op deze vraag. Er zijn sterke aanwijzingen dat rokers vatbaarder zijn voor het Coronavirus dan niet-rokers. Dat wil zeggen dat zij sneller besmet raken, vatbaarder zijn voor een longontsteking en een hogere kans hebben op ernstige symptomen. Dit blijkt uit onderzoek van hoogleraar Dirk Devroey van de Vrije Universiteit Brussel: “Roken gaat op zijn beurt de trilhaartjes in je luchtpijp verlammen, waardoor je de virussen minder makkelijk kan uithoesten. Rokers zullen langer ziek blijven en zijn kwetsbaarder.” meldt Devroey.

SmokeFree adviseert dan ook eet gezond, blijf in beweging en maak juist nu van de gelegenheid gebruik om te stoppen met roken.

Wat kun je als roker doen om de kans op besmetting te verkleinen?

Eigenlijk hetzelfde advies als iedereen: schud geen handen en was deze regelmatig met zeep of gebruik een desinfecterende alcoholgel. Op de website van het RIVM staat goed uitgelegd hoe u het beste uw handen kunt wassen. Niezen en hoesten kunt u het beste doen in de binnenkant van uw elleboog. Daarnaast is het verstandig om zo min mogelijk naar plaatsen te gaan waar veel mensen zijn. Werk als het mogelijk is thuis en en voorkom contact met mensen die hoesten, niezen of koorts hebben.

Wilt u juist nu stoppen met roken?

U bent dan niet de enige die wil stoppen met roken, wellicht uw familieleden en/of vrienden ook. Doe het samen, het maakt het nog makkelijker. Wij helpen graag en het kost u niets. Sinds 1 januari wordt dit namelijk 100% vergoed door elke zorgverzekering.

Stoppen met behulp van een ervaren telefonische coach
De hulp bij het stoppen met roken kan dus heel goed zonder direct contact door middel van een telefonische coach. Wij kunnen u helpen om definitief de knop om te zetten. Een SmokeFree coach ondersteunt u en helpt u om inzicht te krijgen in uw rookgedrag. Dit bewustwordingsproces is een belangrijke stap in het stoppen met roken, zodat u makkelijk afstand kunt nemen van het roken.

Wat krijgt u van ons:

  • Wij begeleiden u 3 maanden d.m.v. persoonlijke telefonische coaching.
  • Wij regelen voor u de hulpmiddelen die u desgewenst nodig heeft.
  • Pleisters, kauwgum e.d. worden evenals de coaching door de zorgverzekering vergoedt als u bij ons een persoonlijk traject volt. Goed om te weten uw eigen risico wordt ook niet aangesproken!
  • Als extra ondersteuning ontvangt u van ons nog een digitaal cursus boek.

Direct aanmelden

 

Stoppen met roken doe je voor jezelf! Interesse?

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op of bel 088-58 000 67.


Rookt u weer? Dan is Stoptober weer het moment voor een nieuwe kans.
Stoptober werkt! Zeker als we het samen doen.

Meld je nu aan!