Vragen over stoppen met roken? 088-58 000 67
22 januari 2015 Auteur: SmokeFree

Zo groot is de rol van je partner bij gezonder leven

Heb je je dit jaar voorgenomen écht gezonder te gaan eten, meer te bewegen of te stoppen met roken? Dan is er een belangrijke factor: je partner. Want wat blijkt? Goede voornemens samen met je partner uitvoeren, is namelijk het halve werk. De kans op slagen is vele malen groter wanneer je er samen voor gaat!

Dit blijkt uit onderzoek van de University College London. De onderzoekers bestudeerden de leefgewoontes van ruim 3700 getrouwde koppels. Van deze mensen wist maar liefst de helft te stoppen met roken als zijn of haar partner dit ook probeerde. Slechts 8 procent kon van de sigaretten afblijven als zijn of haar partner niet bereid was ook te stoppen.

Twee op de drie koppels konden het sporten veel beter volhouden als ze samen gingen. Een kwart slaagde hierin als ze alleen gingen.

Gezellig én succesvol

Dus hup, haal je partner over om dé stap naar een gezonder vandaag nog te zetten. Hierdoor heeft je goede voornemen niet alleen meer kans van slagen, maar het is ook nog eens veel gezelliger, toch? Probeer bijvoorbeeld eens partneryoga. Zo zorg je meteen voor meer intimiteit in de slaapkamer…

Bron: Telegraaf, VROUW relatie 21 januari 2015

Stoppen met roken doe je voor jezelf! Interesse?

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op of bel 088-58 000 67.


Rookt u weer? Dan is Stoptober weer het moment voor een nieuwe kans.
Stoptober werkt! Zeker als we het samen doen.

Meld je nu aan!