Vragen over stoppen met roken? 088-58 000 67

Hulpmiddelen

Stoppen met roken moeilijk? Kunt u naast de coaching  wel wat extra steun  gebruiken? Dan kunt u gebruik maken van hulpmiddelen. Daarmee vergroot u de kans op een goed resultaat.

Waarom stoppen lastig is

Hoe langer u rookt, hoe meer zogenaamde ‘receptoren’ er in uw hoofd zitten. Receptoren zijn een soort aangrijpingspunten, waar nicotine zich aan bindt. Deze binding stimuleert uw hersenen om dopamine te produceren. Deze stof zorgt ervoor dat u zich prettig en ontspannen voelt. Als u stopt met roken, krijgen de receptoren niet meer de nicotine die ze nodig hebben. Daardoor kunt u in de eerste weken last krijgen van vervelende ontwenningsverschijnselen.

Uw coach adviseert u

Uw coach begeleidt en adviseert u gedurende 3 maanden. U staat er niet alleen voor. Als u hulpmiddelen nodig heeft, zal uw coach u ook hierbij begeleiden. En de zorgverzekeraars vergoeden deze kosten.

Beschikbare hulpmiddelen

Gelukkig zijn er extra middelen beschikbaar om u door de moeilijkste periode heen te helpen. Het gebruik van deze ondersteunende middelen als u stopt met roken, zoals pleisters, kauwgom, zuigtablet of medicatie wordt veel gedaan. Het is namelijk bewezen dat professionele telefonische begeleiding in combinatie met het gebruik van hulpmiddelen de kans op definitief stoppen met roken vergroot.

Alleen als u het begeleidingsprogramma volgt bij SmokeFree worden nicotinevervangers en/of medicatie vergoed. Deze vergoeding krijgt u niet als u zelfstandig stopt zonder professionele begeleiding.

De kosten van nicotinevervangers of medicatie kunt u navragen bij uw apotheek. Afhankelijk van wat u nodig heeft zijn de kosten enkele tientjes tot honderden euro’s.

*u kunt aan deze informatie geen rechten ontlenen, check altijd voor de zekerheid uw polisvoorwaarden.

Nicotinevervangers

Met deze middelen (nicotinepleisters, kauwgom of zuigtabletten) brengt u uw nicotinespiegel op een voor u acceptabel niveau. U heeft daardoor minder last heeft van ontwenningsverschijnselen. De middelen helpen u op een rustige en gecontroleerde manier uw lichamelijke verslaving af te bouwen.

Medicijnen

Deze middelen (Nortrilen, Zyban en Champix) hebben een krachtige werking. Ze zorgen ervoor dat u minder trek heeft in roken. De sigaret smaakt u niet meer. Ook heeft u minder last van ontwenningsverschijnselen. Deze middelen krijgt u voorgeschreven als nicotinevervangers niet helpen.

Hulpmiddelen worden vergoed
In combinatie met SmokeFree coaching worden hulpmiddelen zoals nicotinevervangers en/of medicijnen door de zorgverzekeraars vergoed vanuit de basisverzekering.

Stoppen met roken doe je voor jezelf! Interesse?

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op of bel 088-58 000 67.


Stoppen met roken doe je voor jezelf! Interesse?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief