Vragen over stoppen met roken? 088-58 000 67

Hulpmiddelen stoppen met roken

Stoppen met roken moeilijk en kunt u naast de coaching wel wat extra steun gebruiken? Dan kunt u gebruik maken van hulpmiddelen. Daarmee vergroot u de kans op een goed resultaat.

Waarom stoppen lastig is en afkicken van roken noodzakelijk is

Hoe langer u rookt, hoe meer zogenaamde ‘receptoren’ er in uw hoofd zitten. Receptoren zijn een soort aangrijpingspunten, waar nicotine zich aan bindt. Deze binding stimuleert uw hersenen om dopamine te produceren. Deze stof zorgt ervoor dat u zich prettig en ontspannen voelt. Als u stopt met roken, krijgen de receptoren niet meer de nicotine die ze nodig hebben. Daardoor kunt u in de eerste weken last krijgen van vervelende ontwenningsverschijnselen.

Uw coach adviseert u

U staat er niet alleen voor! Uw coach begeleidt en adviseert u gedurende 3 maanden, eventueel met hulpmiddelen.

Hulpmiddelen bij stoppen met roken

Gelukkig zijn er extra middelen beschikbaar om u door de moeilijkste periode heen te helpen. Het gebruik van deze ondersteunende hulpmiddelen, zoals pleisters, kauwgom, zuigtablet of medicatie wordt veel toegepast. Het is namelijk bewezen dat persoonlijke telefonische begeleiding in combinatie met het gebruik van hulpmiddelen de kans op definitief stoppen met roken vergroot.

Nicotinevervangers

Met deze middelen (nicotinepleisters, kauwgom of zuigtabletten) brengt u uw nicotinespiegel op een voor u acceptabel niveau. U heeft daardoor minder last heeft van ontwenningsverschijnselen. De middelen helpen u op een rustige en gecontroleerde manier uw lichamelijke verslaving af te bouwen.

Medicijnen

Deze middelen (Nortrilen, Zyban en Champix) hebben een krachtige werking. Ze zorgen ervoor dat u minder trek heeft in roken. De sigaret smaakt u niet meer. Ook heeft u minder last van ontwenningsverschijnselen. Deze middelen worden op recept voorgeschreven als nicotinevervangers niet helpen.

Hulpmiddelen worden vergoed
In combinatie met SmokeFree coaching worden hulpmiddelen zoals nicotinevervangers en/of medicijnen door de zorgverzekeraars vergoed vanuit de basisverzekering
*u kunt aan deze informatie geen rechten ontlenen, check altijd voor de zekerheid uw eigen individuele polisvoorwaarden.

Ontdek hier meer informatie over hulpmiddelen en stoppen met roken vergoeding

 

Stoppen met roken doe je voor jezelf! Interesse?

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op of bel 088-58 000 67.


Stoppen met roken doe je voor jezelf! Interesse?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief