Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing
Terug

Motivatietest

Ben jij klaar om echt te stoppen met roken? Doe hieronder de motivatietest. Het kost slechts een minuutje van je tijd, maar hé, met niet meer roken heb je die zo terugverdiend. Iedere stelling die je beantwoordt met ‘ja’ is één punt waard. Tel aan het einde van de test alle ‘ja’s’ bij elkaar op. De uitslag vind je onderaan de test.

  1. Roken kost me eigenlijk te veel geld.
  2. Ik schaam mij soms omdat ik rook.
  3. Ik ben de verslaving zo zat.
  4. Ik baal ervan dat roken slecht is voor mijn gezondheid.
  5. Mijn conditie is slechter geworden.
  6. Mijn huid lijdt onder het roken.
  7. Ik zou willen dat ik gewoon eens zónder kon.
  8. Ik wil wel stoppen, maar ik kan niet zonder hulp. Ik rook al zo lang.
  9. Ik wil wel proberen te stoppen met roken, eventueel met hulp(middelen).
  10. Als ik stop met roken, ben ik trots op mezelf.

1 tot 4 keer ‘Ja’: Je bent op dit moment volgens deze test op de goede weg qua motivatie, maar je bent er nog niet helemaal. Wil je weten wat de voordelen van rookvrij zijn om zo je motivatie te verhogen? Klik dan hier.

5 tot 10 keer ‘Ja’: Met jouw motivatie kan het niet anders dan dat het je gaat lukken om te stoppen met roken! Je bent er meer dan klaar voor om deel te nemen aan het Rookvrij-programma van SmokeFree, dus klik snel hier om je aan te melden voor personal coaching. Begeleiding van jouw persoonlijke SmokeFree-coach wordt vergoed door je zorgverzekeraar inclusief eventuele hulpmiddelen. Niets houdt jou nog tegen om een rookvrije toekomst tegemoet te gaan.