Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing
Terug

Rookvrij bedrijf

Steeds meer bedrijven kiezen voor gericht beleid op het gebied van ‘wellbeing’. Er is aandacht voor gezondheid en vitaliteit, en dus ook voor de inrichting van de werkomgeving. Een rookvrije werkomgeving is een belangrijk onderdeel daarvan. Vanuit onze expertise ondersteunen we bedrijven met het opzetten en implementeren van de “5 stappen naar een rookvrije organisatie“. Door een breed draagvlak en positieve communicatie zorgen we voor een succesvolle route naar jouw rookvrije organisatie.

We hebben op basis van onze jarenlange ervaring binnen bedrijven een 5-stappenplan samengesteld op het gebied van vitaliteit. Dit stappenplan kan als routekaart dienen voor de aanpak binnen jouw organisatie. Per stap hebben we voorbeelden en communicatiemateriaal uitgewerkt. Deze kunnen gemakkelijk naar de huisstijl van jouw organisatie worden aangepast. Op deze manier kunnen we met een gedegen plan een succesvol en positief project neerzetten. Hierbij is voorlichting en ondersteuning van de werknemers die graag willen stoppen met roken essentieel. Je kunt hen bijvoorbeeld persoonlijke coaching aanbieden. De meeste verzekeraars vergoeden dat volledig vanuit de basisverzekering. Samen maken we een plan op maat met daarin de volgende stappen:

  1. Doel & Draagvlak
  2. Timing & Tijdspad
  3. Maatregelen & Ondersteuning
  4. Communicatie & Uitrol
  5. Monitoren & Evalueren

Naast goed werkgeverschap en oprechte zorg voor de gezondheid van jouw werknemers zijn er meer positieve effecten te verwachten bij het nastreven van een rookvrij bedrijf. Wist je dat niet-rokers bijna drie dagen minder verzuimen per jaar ten opzichte van rokers? En dat daar de gemiste tijd door rookpauzes nog bij opgeteld moet worden? Verschillende studies geven aan dat elke ‘Stopper’ jouw bedrijf 2000 tot 5000 euro per jaar oplevert.

Workshops

Ben je op zoek naar een manier om in groepsverband aandacht te geven aan stoppen met roken? Wil je jouw rokende collega’s ondersteunen om bewust te kiezen voor een rookvrij leven en daarmee ook voor een rookvrije werkomgeving?

De workshops van SmokeFree hebben als doel jouw collega’s te motiveren om te gaan voor een rookvrije toekomst, met eventuele vervolgbegeleiding van SmokeFree in de vorm van personal coaching. Het samen werken naar een rookvrije omgeving klinkt misschien moeilijk, maar het is makkelijker dan je denkt. Door onze positieve insteek, de workshops en de motiverende woorden van onze coaches  zijn we in staat om een effectief groepseffect te creëren.

Inhoud

De interactieve workshop “Kies voor een rookvrije werkplek” geeft, aan de hand van diverse werkvormen, inzicht in het (rook)gedrag van je collega’s en in het bewust kiezen voor een rookvrij leven.

Er is een moment van inzicht en bewustwording, waarna belemmerende gedachten worden onderzocht. We discussiëren over redenen om te stoppen en vertellen over de voordelen van een rookvrij leven.

Elke workshop en groepstraining wordt specifiek op jouw bedrijf en de doelgroep van de workshop afgestemd. Zo zijn we er zeker van dat we aansluiting vinden én een succesvol resultaat kunnen afleveren.