Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing
Terug

Stoppen met roken

De één lijkt het met twee vingers in z’n neus te doen, voor de ander is stoppen met roken topsport. Iedereen ervaart het anders, maar onze ervaren coaches hebben door de jaren heen heel wat gezien en weten als geen ander hoe ze jou naar een rookvrije toekomst kunnen begeleiden.

We weten allemaal dat stoppen met roken gezondheidsvoordelen kent, maar weet je ook precies welke? Hieronder zie je wat er in je lichaam gebeurt als je stopt met roken. Schrik niet, maar de verandering begint bijna meteen, al na een minuut of tien. En zie je de winst na vijftien jaar? Jouw lichaam kan dat ook. Het herstellend vermogen is ongekend, als jij je lichaam de kans maar geeft.

Wat gebeurt er als je stopt met roken?

10

minuten

24

uur

48

uur

4

weken

12

weken

1

jaar

10

jaar

15

jaar

Start

Klik op de getallen om de voortgang te zien

Na 10 minuten

Je bloeddruk en hartslag daalt.

Na 24 uur

De longen worden schoongemaakt en de longblaasjes beginnen met herstellen.

Na 48 uur

Je lichaam heeft de nicotine volledig afgestoten en de bloedbaan gezuiverd.

Na 4 weken

Je lichaam herstelt steeds meer en je conditie verbetert.

Na 12 weken

Je bloedsomloop en longfunctie verbetert. Ademhalen gaat echt een stuk makkelijker!

Na 1 jaar

Het risico op hart- en vaatziekten dat je had, is nu gehalveerd.

Na 10 jaar

Het verhoogd risico dat je liep op het gebied van longkanker is nu ook gehalveerd.

Na 15 jaar

Je lichaam is bijna volledig hersteld. Het risico dat je liep op het gebied van hart- en vaatziekten is nu weer gelijk aan dat van een niet-roker.

Naast een gezonder lichaam zijn er ook andere redenen om een rookvrij leven jouw prioriteit te maken. In onze e-learning nemen we je mee in een aantal van de punten die voor jou belangrijk kunnen zijn.

Denk alleen al eens aan de financiële voordelen die stoppen met roken met zich meebrengt. We hebben een handige rekenmachine gemaakt, zodat je zelf kunt uitrekenen hoe groot het voordeel in euro’s voor jou is.

Stoppen met roken

Steeds meer bedrijven kiezen actief voor een rookvrij beleid

Ben je als bedrijf klaar voor een pro-actieve opstelling en wil je bijdragen aan een rookvrije generatie? Wij helpen je graag! Met behulp van onze routekaart naar een rookvrij bedrijf begeleiden we jou op beleidsmatig niveau tot aan de daadwerkelijke stoppogingen van je werknemers. Kijk bij het kopje 'bedrijven' wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Rookvrij bedrijf