Vragen over stoppen met roken? 088-58 000 67

Stoppen met roken met Zilveren Kruis

Per jaar wordt er vanuit de basisverzekering van Zilveren Kruis het programma voor het stoppen met roken vergoed. Wanneer u een programma volgt bij SmokeFree of gebruik maakt van onze diensten voor het stoppen met roken, dan worden de nicotinevervangende middelen die wij aanbieden en de ondersteunende medicatie vaak vergoed vanuit uw basisverzekering. SmokeFree declareert de kosten direct bij de zorgverzekeraar. Houd er wel rekening mee dat er vaak een (vrijwillig) eigen risico betaald wordt voor de stoppen met roken zorg.

Als blijkt dat de behandeling die wij samen met u hebben afgesloten niet voldoende werkt, dan is er de mogelijkheid om het op een andere manier te proberen als u daarvoor een aanvullende zorgverzekering heeft of afsluit.

Personal coaching vergoed door Zilveren Kruis

Bij SmokeFree helpen we u niet alleen om te stoppen met roken, maar vooral om dit vol te houden. U bepaalt zelf hoe deze hulp eruit ziet. U heeft de keuze uit twee vormen van coaching op maat:

Deze twee manieren van coaching worden afgestemd op wat voor u het prettigste werkt.

Misschien helpt het voor u wel extra motiverend als u anderen om u heen ook ziet stoppen met roken. Dan zou u kunnen kiezen voor de groepscoaching die wij hiervoor aanbieden.

U heeft bij SmokeFree ook de mogelijkheid om telefonisch of face-to-face coaching te krijgen. Een persoonlijke coach geeft u inzicht in uw rookgedrag en zorgt voor de nodige motivatie. Uw coach blijft u persoonlijk begeleiden tijdens het stopproces en geeft u tijdens dit traject praktische tips voor de momenten dat het wat minder gaat.

Het enige wat het u kost is uw inzet en uw harde werken. Verder vergoedt uw zorgverzekeraar het hele traject. De kosten van de coaching zijn dus geen geldig excuus. Een pakje sigaretten is duurder!

Vraag uw zorgverzekeraar Zilveren Kruis naar de specifieke vergoeding of kijk op vergoedingen zorgverzekeraar.

Verzekeraar Zilveren Kruis vergoed uw hulpmiddelen

Als u naast de coaching wel een extra steuntje kunt gebruiken bij het stoppen met roken dan is er de mogelijkheid gebruik te maken van hulpmiddelen. Deze ondersteunende hulpmiddelen worden veel gebruikt en zijn in verschillende vormen verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan telefonische begeleiding in combinatie met middelen die de kans op het stoppen met roken vergroten. Bij SmokeFree is het mogelijk.

Uw verzekeraar Zilveren Kruis vergoed deze ondersteunende hulpmiddelen vaak waardoor het aan te raden is deze naast coaching en begeleiding te gebruiken. Er zijn nicotinevervangende middelen zoals nicotinepleisters, nicotinekauwgom en nicotine zuigtabletten beschikbaar, maar ook medicatie wordt gebruikt om u door een lastige periode heen te helpen. Deze medicijnen worden vaak op recept van uw huisarts gegeven en zijn er in verschillende soorten te krijgen. Ze zorgen er vaak voor dat u minder trek krijgt in het roken.

In combinatie met een personal stoppen met roken coach van SmokeFree worden de medicijnen vanuit uw basisverzekering van Zilveren Kruis vergoed.

Neem voor meer informatie contact op met ons of uw zorgverzekeraar.

Stoppen met roken doe je voor jezelf! Interesse?

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op of bel 088-58 000 67.


Rookt u weer? Dan is Stoptober weer het moment voor een nieuwe kans.
Stoptober werkt! Zeker als we het samen doen.

Meld je nu aan!