Stoppen met roken vergoed door je zorgverzekering

Per jaar wordt er vanuit de basisverzekering het programma voor het stoppen met roken vergoed. Wanneer je een programma volgt bij SmokeFree of gebruik maakt van onze diensten voor het stoppen met roken, dan worden de nicotinevervangende middelen die wij aanbieden en de ondersteunende medicatie vaak vergoed vanuit uw basisverzekering. SmokeFree declareert de kosten direct bij de zorgverzekeraar. Houd er wel rekening mee dat er vaak een (vrijwillig) eigen risico betaald wordt voor de stoppen met roken zorg.

Als blijkt dat de behandeling die wij samen met je hebben afgesloten niet voldoende werkt, dan is er de mogelijkheid om het op een andere manier te proberen als je daarvoor een aanvullende zorgverzekering hebt of afsluit.

Personal coaching vergoed door zorgverzekering

Bij SmokeFree helpen we je niet alleen om te stoppen met roken, maar vooral om dit vol te houden. Jij bepaalt zelf hoe deze hulp eruit ziet. je hebt de keuze uit twee vormen van coaching op maat:

Deze twee manieren van coaching worden afgestemd op wat voor jou het prettigste werkt.

Misschien helpt het voor jou wel extra motiverend als je anderen om je heen ook ziet stoppen met roken. Dan zou je kunnen kiezen voor de groepscoaching die wij hiervoor aanbieden.

Je hebt bij SmokeFree ook de mogelijkheid om telefonisch of face-to-face coaching te krijgen. Een persoonlijke coach geeft je inzicht in je rookgedrag en zorgt voor de nodige motivatie. Je coach blijft je persoonlijk begeleiden tijdens het stopproces en geeft je tijdens dit traject praktische tips voor de momenten dat het wat minder gaat.

Het enige wat het je kost is je inzet en je harde werk. Verder vergoedt je zorgverzekeraar het hele traject. De kosten van de coaching zijn dus geen geldig excuus. Een pakje sigaretten is duurder!

Vraag je zorgverzekeraar naar de specifieke vergoeding.

Verzekeraar vergoed je hulpmiddelen

Als je naast de coaching wel een extra steuntje kunt gebruiken bij het stoppen met roken dan is er de mogelijkheid gebruik te maken van hulpmiddelen. Deze ondersteunende hulpmiddelen worden veel gebruikt en zijn in verschillende vormen verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan telefonische begeleiding in combinatie met middelen die de kans op het stoppen met roken vergroten. Bij SmokeFree is het mogelijk.

Je verzekeraar vergoed deze ondersteunende hulpmiddelen vaak waardoor het aan te raden is deze naast coaching en begeleiding te gebruiken. Er zijn nicotinevervangende middelen zoals nicotinepleisters, nicotinekauwgom en nicotine zuigtabletten beschikbaar, maar ook medicatie wordt gebruikt om je door een lastige periode heen te helpen. Deze medicijnen worden vaak op recept van je huisarts gegeven en zijn er in verschillende soorten te krijgen. Ze zorgen er vaak voor dat je minder trek krijgt in het roken.

In combinatie met een personal stoppen met roken coach van SmokeFree worden de medicijnen vanuit uw basisverzekering vergoed.

Neem voor meer informatie contact op met ons of je zorgverzekeraar.

Stoppen met roken doe je voor jezelf! Interesse?

Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op of bel 088-58 000 67.