Vragen over stoppen met roken? 088-58 000 67

Zorgverzekeraar vergoedt stoppen met roken coaching!

Stoppen met roken is al moeilijk genoeg. Jouw verzekering helpt je daarom graag. Als je hulp krijgt, hoef je dit niet zelf te betalen. Hulp bij het stoppen met roken door SmokeFree wordt, vanuit de basisverzekering, éénmaal per kalenderjaar vergoed. Bij VGZ mag u ná de begeleiding van uw huisarts  nog een extra programma volgen bij SmokeFree als u nog rookt.

De kosten van ons programma worden rechtstreeks door SmokeFree gedeclareerd bij deze zorgverzekeraar. Bij CZ, Zorg en Zekerheid, ASR én de Friesland wordt het eigen risico aangesproken indien u dit nog niet heeft verbruikt. Valt u binnen het (DBC) zorgprogramma Astma/COPD, Diabetes of CVRM vraag dan uw zorgverzekeraar of het programma van SmokeFree daarnaast wordt vergoed.

Overzicht van zorgverzekeraars die de individuele en groepcoaching stoppen met roken programma vergoeden in 2019:


*u kunt aan deze tabel geen rechten ontlenen. Neem bij vragen over vergoedingen contact op met uw zorgverzekeraar.

Let op: Uitzondering!
De navolgende  zorgverzekeraars vergoeden een vast bedrag.
 U ontvangt zelf de factuur van SmokeFree voor een bedrag van € 385,00 Na betaling hiervan kunt u de factuur indienen bij uw zorgverzekeraar en ontvangt u de op u van toepassing zijnde vergoeding. Bij onderstaande zorgverzekeraars wordt ook het eigen risico aangesproken indien u dit nog niet heeft

DSW | StadHolland | In Twente vergoeden € 70,00

Salland |Zorg Direct | HollandZorg  vergoeden € 225,00

Besured |Promovendum | National Academic vergoeden € 208,00

Belangrijk:

Als u niet binnen 24 uur uw afspraak annuleert bij u coach zijn wij genoodzaakt om de gereserveerd tijd in in rekening te brengen.

Als u besluit na 1 of 2 gesprekken de coaching te beëindigen brengen wij €156,- in rekening.

Hulpmiddelen  worden vergoed

In combinatie met een coach van SmokeFree worden hulpmiddelen zoals medicijnen en nicotinevervangende middelen ook vergoedt. In de meeste gevallen wordt het eigen risico wel aangesproken voor hulpmiddelen!

Kosten en vergoeding Lasertherapie

De kosten van een SmokeFree lasertherapie behandeling van 60 minuten bedragen € 225,00 Deze kosten worden niet vergoedt vanuit de basisverzekering! Extra behandeling nodig? Dat kan! Deze behandeling duurt 30 minuten en kost €112,50

Aanvullende verzekeringen ONVZ Optifit en hoger vergoeden de laserbehandeling wel voor 100% Daarbij wordt het eigen risico of bijdrage niet aangesproken!

Belangrijk: Als u niet binnen 24 uur uw afspraak annuleert bij u coach zijn wij genoodzaakt het bedrag van de behandeling in rekening te brengen.

*u kunt aan deze informatie geen rechten ontlenen, check altijd voor de zekerheid uw polisvoorwaarden.

Stoppen met roken doe je voor jezelf! Interesse?

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op of bel 088-58 000 67.

Rookt u weer? Dan is Stoptober weer het moment voor een nieuwe kans.
Stoptober werkt! Zeker als we het samen doen.

Meld je nu aan!