Jouw bedrijf rookvrij!

Steeds meer bedrijven kiezen voor gericht beleid op het gebied van ‘wellbeing’. Aandacht voor gezondheid en vitaliteit, maar ook aandacht voor de inrichting van de werkomgeving. Een rookvrije werkomgeving is een belangrijk onderdeel van deze aanpak. Vanuit onze expertise ondersteunen we bedrijven met het opzetten en implementeren van de “5 stappen naar een rookvrije organisatie“. Door een breed draagvlak en positieve communicatie zorgen we voor een succesvolle route naar jouw rookvrije bedrijf.

Vanuit onze jarenlange ervaring binnen bedrijven op het gebied van vitaliteit hebben we een 5-stappenplan samengesteld. Dit stappenplan kan als routekaart dienen voor de aanpak binnen jouw organisatie. Per stap hebben we voorbeelden en communicatiemateriaal uitgewerkt die gemakkelijk persoonlijk kunnen worden gemaakt voor jouw bedrijf. Op deze manier kunnen we met een gedegen plan een succesvol en positief project neerzetten. Hierbij is voorlichting en ondersteuning van de werknemers die graag willen stoppen met roken essentieel. Dit kan door het aanbieden van persoonlijke coaching, dat door de meeste verzekeraars wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Samen maken we een plan op maat met daarin de volgende stappen:

  1. Doel & Draagvlak
  2. Timing & Tijdspad
  3. Maatregelen & ondersteuning
  4. Communicatie & uitrol
  5. Monitoren & evalueren

Naast goed werkgeverschap en oprechte zorg voor de gezondheid van jouw werknemers zijn er meer positieve effecten te verwachten bij het nastreven van een rookvrij bedrijf. Wist je dat niet-rokers bijna 3 dagen minder verzuimen per jaar ten opzichte van rokers? En dat daar de gemiste tijd door rookpauzes nog bij opgeteld moet worden? Verschillende studies geven aan dat de elke ‘Stopper’ jouw bedrijf 2000 tot 5000 euro per jaar oplevert.

Ik heb interesse in een rookvrij bedrijf. We nemen binnen twee werkdagen contact met je op.