Stoppen met roken door nicotinekauwgom

Het bewustzijn van de gevolgen door het roken is de eerste stap richting het stoppen met roken. Omdat het lastig is zonder hulpmiddelen een einde te maken aan de sigaret zijn er veel producten beschikbaar die het stoppen met roken ondersteunen. Er zijn medicijnen op de markt die via je huisarts te krijgen zijn maar ook nicotinevervangers die zonder recept te gebruiken zijn. Deze middelen vergroten de kans op het stoppen met roken met 50 tot 70%. Het is hierbij aan te raden een combinatie van middelen te gebruiken om een zo groot mogelijk effect te bereiken.

Het is aan te raden om dit middel te combineren met personal coaching van SmokeFree. Dit geeft normaliter het best mogelijke resultaat.

Nicotinekauwgom

Eén van de nicotinevervangende middelen op de markt is nicotinekauwgom. Dit middel is bedoeld voor rokers met nicotineafhankelijkheid. Door het gebruik van deze kauwgom ervaart het lijf toch de effecten die nicotine uit een sigaret geeft. Zo zijn de verschijnselen van het afkicken beter te verdragen. Belangrijk is het dus dat de sterkte zal moeten afgebouwd worden om uiteindelijk nicotine vrij te worden.

Nicotinekauwgom werking

Door het kauwen op nicotinekauwgom komt er nicotine met kleine aantallen vrij in de mond. Dit wordt vervolgens opgenomen door het mondslijmvlies waarbij een klein deel bij het doorslikken in de maag en darm terecht komt. De nicotine die aanwezig is vanuit deze kauwgom wordt vlot afgebroken en heeft daarbij niet heel veel effect.

Wanneer je deze kauwgom wilt gaan gebruiken is het belangrijk een stukje in de mond te nemen om daar vervolgens langzaam 15 tot 20 keer op te kauwen. Het is belangrijk het stukje kauwgom tussen de wang en de kiezen in de mond te bewaren. Zo wordt de aanwezige nicotine via de binnenzijde van de wang opgenomen in het bloed. Na het wachten van een aantal minuten kan er weer 15 tot 20 keer gekauwd worden op het stukje kauwgom om deze weer te bewaren in de wang. Je kunt dit tot 30 minuten aanhouden per stukje kauwgom. Na ongeveer drie maanden zal het aantal stukjes kauwgom per dag in kleine stappen afgenomen kunnen worden. De volledige instructie voor het gebruik van nicotinekauwgom is te vinden in de bijsluiter van het product.

Mogelijke bijwerkingen van nicotinekauwgom

Deze verschillen per persoon en de mate van gevoeligheid voor bijwerkingen:

  • Hoofdpijn
  • Maagdarmklachten
  • Misselijkheid
  • Duizeligheid
  • Keel- en kaakspierpijn

Raadpleeg altijd je arts wanneer je merkt dat er bepaalde complicaties hevig optreden of lang aanhouden.

Je coach helpt je

Medicijnen in combinatie met personal coaching van SmokeFree is bewezen effectief. Vaak wordt dit volledig vergoed vanuit je verzekering. Bij SmokeFree heb je vijf keer meer kans om definitief te stoppen met roken. Vul het interesse formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op

Stoppen met roken doe je voor jezelf! Interesse?

Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op of bel 088-58 000 67.