Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing
Terug

De voordelen van rookvrij leven

Blog | 31 augustus 2021
Rookvrije generatie

“Stoppen met roken heeft nadelen. Maar nog veel meer voordelen.” Dat zegt een geïnterviewde in een van de campagnefilmpjes van Puur Rookvrij die sinds Stoptober 2020 te zien zijn. Een belangrijke boodschap want na jarenlange berichten over de nadelige gevolgen van roken is het nu tijd voor een ander geluid. Er valt veel te winnen door rookvrij te leven en die voordelen wegen ruimschoots op tegen de nadelen van stoppen.

Meer smaak en geur, een frisser huis of een jongere uitstraling: voor iedereen die stopt is de motivatie anders. De één wil graag fit en gezond oud worden, terwijl een ander een voorbeeld voor zijn kinderen wil zijn. Het kan helpen om op de moeilijke momenten stil te staan bij de voordelen van rookvrij leven. Waar doe je het ook al weer voor?

Als je weet welke voordelen voor jou van belang zijn, wordt stoppen met roken makkelijker. (Niet makkelijk, wel makkelijker.) Om te helpen delen we graag vijf voordelen van rookvrij leven met je.

  1. Je houdt meer geld over voor leuke dingen! Roken is duur en wordt alleen maar duurder. Als je het niet zo breed hebt, of spaart voor een droomreis of –huis, kan dit een goede motivatie zijn om rookvrij te gaan leven. De moeilijke momenten doorsta je door even weg te dromen over wat je met het bespaarde geld kunt doen.
  2. Frisser leven. Met letterlijk meer zuurstof in de longen, een frisse adem, kleren die frisser ruiken en een schoner huis frist je leven enorm op als je stopt met roken. Voel je je het toch even onrustig? Maak dan een lekker fris sopje en maak iets schoon. Zo wordt je leven nóg frisser!
  3. Een beter humeur. Niet-rokers voelen zich niet alleen fitter dan rokers, maar ze hebben ook een beter humeur. Misschien niet in de eerste weken of maanden, maar op de lange termijn hebben niet-rokers minder stress, meer levenslust en een stabieler humeur. Ze zijn blijer en – ook niet geheel onbelangrijk – hebben een beter seksleven.
  4. Een onafhankelijk gevoel. Nooit meer verscholen in een hoekje een sigaretje roken. Nooit meer spanning opbouwen tot de eerstvolgende rookpauze. Nooit meer ’s avonds laat naar een benzinestation fietsen omdat je pakje leeg is. Mensen die stoppen voelen zich vrijer en niet meer schuldig over hun gedrag.
  5. Een mooier leven voor kinderen. Als je kinderen hebt, of werkt met kinderen, geef je een fantastisch voorbeeld door te stoppen met roken. Door te stoppen geef je de boodschap mee dat je graag zo lang en gezond mogelijk bij ze wil zijn en dat ze het waard zijn om die moeite voor te doen. Ze leren dat sommige dingen moeilijk zijn, maar wel kunnen lukken. Zelfs als daar meerdere pogingen voor nodig zijn. Maar bovenal groeien ze op in een rookvrije omgeving met alle voordelen die daar weer bij horen.

Dus denk je erover om te stoppen? Probeer dan te focussen op de voordelen en minder op de nadelen. Want rookvrij leven is gezonder, frisser maar vooral veel leuker!

Nieuws | 24 augustus 2021
Rookvrij, altijd een goede reden!

Steeds meer bedrijven en organisaties kiezen voor een compleet rookvrije werkplek. Vanuit de overheid is het vanaf 2022 zelfs verboden om rookruimtes te hebben in een bedrijf. Het rookvrij maken is ...

Lees meer
Alles bekijken