Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijk
Statistieken
Marketing
Terug

Te laat om te kiezen voor een rookvrije toekomst?

Blog | 16 januari 2022
Te laat om te kiezen voor een rookvrije toekoms

Nooit te laat om aan een rookvrij leven te beginnen

In een recent onderzoek is aangetoond dat longen een veel beter herstellend vermogen hebben, dan eerst werd aangenomen. Lang werd gedacht dat de schade die kan leiden tot longkanker ook na het stoppen bleef bestaan. Met dit nieuwe onderzoek is het tegendeel aangetoond.

Het recente onderzoek van UCL Institute of Epidemiology and Health Care wat in het wetenschappelijke blad Nature is gepubliceerd toont aan dat de longcellen de schade kunnen herstellen. Dit effect is o.a. gevonden bij patiënten die zelfs veertig jaar stevig hebben gerookt. De beschadigde cellen bleken na het stoppen met roken te worden vervangen door nieuwe cellen, waardoor de kans op longkanker kleiner wordt.

Het is dus nooit te laat om te stoppen met roken en meld je daarom vandaag nog aan!
Hulp bij het stoppen met roken met telefonische coaching en hulpmiddelen wordt namelijk één keer per jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Dit is dus helemaal gratis en hoeft uzelf niet bij te betalen of uw eigen risico aan te spreken.

Bron: https://bit.ly/32WvnSk