6 manieren om te stoppen met roken: wat werkt het beste?

Het klinkt makkelijker dan het is: stoppen met roken. Maar er is goed nieuws: je hoeft het niet alleen te doen. Er zijn allerlei hulpmiddelen die je hierin bij kunnen staan. Wij helpen je graag met een langdurige oplossing, door de beste manieren om te stoppen met roken voor je te vinden.

De beste manieren om te stoppen met roken

Natuurlijk zouden we dit artikel het allerliefst beginnen met de allerbeste manier om te stoppen met deze ongezonde gewoonte. Eén oplossing die voor iedereen gegarandeerd werkt. Maar je raad het vast al, helaas bestaat dit ene wondermiddel niet. Iedereen is anders en iedereen heeft behoefte aan een andere aanpak.

Wat we wel voor je kunnen doen, is verschillende manieren op een rij zetten. Zo kun je zelf beslissen welke manier voor jou de beste is.

Individuele coaching

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat individuele coaching voor veel mensen de grootste succesfactor is. Niet zo gek natuurlijk: bij individuele coaching kan het programma volledig op jouw wensen en behoeftes afgestemd worden en krijg je een persoonlijke coach die bij je past. Het contact vindt plaats hoe, waar en wanneer jij dat wilt. Telefonisch of face-to-face bijvoorbeeld, in het weekend of ‘s avonds.

Groepscoaching

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij juist liever in een groep probeert te stoppen. Samen stoppen met vrienden, collega’s of klasgenoten bijvoorbeeld, of met behulp van groepscoaching onder begeleiding van een gespecialiseerde coach. Zo heb je steun aan elkaar op moeilijke momenten, kun je elkaar motiveren om door te zetten en handige tips uitwisselen. Het kan zo makkelijker vol te houden zijn

Acupunctuur

Niet geschikt voor mensen met angst voor naalden: stoppen met roken met behulp van acupunctuur. Mocht jij die angst niet kennen, dan is dit een optie. Acupunctuur schijnt bij sommige mensen de ontwenningsverschijnselen van het stoppen te verminderen.

Lasertherapie

Volledig pijnloos is lasertherapie, een vergelijkbare behandeling. Ook lasertherapie vermindert de afkickverschijnselen en de trek in een sigaret. Het werkt vrij simpel: een laserpen wordt op zestig verschillende punten op je lichaam geplaatst. Daardoor komt er endorfine vrij. Dit stofje onderdrukt stress en geeft een gevoel van geluk of euforie.

Pillen en pleisters

De meest bekende manier om te stoppen met roken is misschien wel met behulp van nicotinepleisters, -kauwgom of -pillen. Deze hulpmiddelen kunnen absoluut goed helpen, zeker in combinatie met individuele of groepscoaching. In dat geval zal jouw coach je hierover ook uitgebreid adviseren.

Download een app

Wat voor sommige mensen een goed hulpmiddel is bij het stoppen, is het gebruik van een app. Hierop kun je bijvoorbeeld nauwkeurig zien hoe lang je al gestopt bent en hoeveel geld je hebt bespaard sinds je bent gestopt met roken. Dit kan zeker een goede motivatie zijn. Bedenk maar eens wat je met dat bespaarde geld kunt doen. Hoeveel heeft die maand dat je geen tientallen sigaretten per dag rookte je opgeleverd? Doe dat eens keer twaalf en ga wat leuks doen met die besparing!

Professionele coaches

Lijkt het je wel wat, een van deze manieren om te stoppen met roken? Dan kunnen wij jou helpen. Wij hebben verschillende professionele coaches beschikbaar die je van het roken af kunnen helpen. Hoe dat precies werkt, vertellen we je graag. Neem eens vrijblijvend contact met ons op, dan kunnen wij je meer vertellen over de mogelijkheden en behaalde resultaten. En dat kost je natuurlijk helemaal niets!

Stoppen met roken doe je voor jezelf! Interesse?

Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op of bel 088-58 000 67.