Vragen over stoppen met roken? 088-58 000 67

6 manieren om te stoppen met roken: wat werkt het beste?

Het klinkt makkelijker dan het is: stoppen met roken. Maar er is goed nieuws: u hoeft het niet alleen te doen. Er zijn allerlei hulpmiddelen die u hierin bij kunnen staan. Wij helpen u graag met een langdurige oplossing, door de beste manieren om te stoppen met roken voor u te vinden.

Manieren om te stoppen met roken

De beste manieren om te stoppen met roken

Natuurlijk zouden we dit artikel het allerliefst beginnen met de allerbeste manier om te stoppen met deze ongezonde gewoonte. Eén oplossing die voor iedereen gegarandeerd werkt. U raad het vast al, helaas bestaat dit ene wondermiddel niet. Iedereen is anders en iedereen heeft behoefte aan een andere aanpak.

Wat we wel voor u kunnen doen, is verschillende manieren op een rij zetten. Zo kunt u zelf beslissen welke manier voor u de beste is.

Individuele coaching

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat individuele coaching voor vele mensen de grootste succesfactor is. Niet zo gek natuurlijk: bij individuele coaching kan het programma volledig op uw wensen en behoeftes afgestemd worden en krijgt u een persoonlijke coach die bij u past. Het contact vindt plaats hoe, waar en wanneer u dat wilt. Telefonisch of face-to-face bijvoorbeeld, in het weekend of ‘s avonds.

Groepscoaching

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u juist liever in een groep probeert te stoppen. Samen stoppen met vrienden, collega’s of klasgenoten bijvoorbeeld, of met behulp van groepscoaching onder begeleiding van een gespecialiseerde coach. Zo heb je steun aan elkaar op moeilijke momenten, kun je elkaar motiveren om door te zetten en handige tips uitwisselen. Het kan zo makkelijker vol te houden zijn

Acupunctuur

Niet geschikt voor mensen met angst voor naalden: stoppen met roken met behulp van acupunctuur. Mocht u die angst niet kennen, dan is dit een optie. Acupunctuur schijnt bij sommige mensen de ontwenningsverschijnselen van het stoppen te verminderen.

lasertherapie stoppen met roken

Lasertherapie

Volledig pijnloos is lasertherapie, een vergelijkbare behandeling. Ook lasertherapie vermindert de afkickverschijnselen en de trek in een sigaret. Het werkt vrij simpel: een laserpen wordt op zestig verschillende punten op uw lichaam geplaatst. Daardoor komt er endorfine vrij. Dit stofje onderdrukt stress en geeft een gevoel van geluk of euforie.

Pillen en pleisters

De meest bekende manier om te stoppen met roken is misschien wel met behulp van nicotinepleisters, -kauwgom of -pillen. Deze hulpmiddelen kunnen absoluut goed helpen, zeker in combinatie met individuele of groepscoaching. In dat geval zal uw coach u hierover ook uitgebreid adviseren.

Download een app

Wat voor sommige mensen een goed hulpmiddel is bij het stoppen, is het gebruik van een app. Hierop kunt u bijvoorbeeld nauwkeurig zien hoe lang u al gestopt bent en hoeveel geld u hebt bespaard sinds u bent gestopt met roken. Dit kan zeker een goede motivatie zijn. Bedenk maar eens wat u met dat bespaarde geld kunt doen. Hoeveel heeft die maand dat u geen tientallen sigaretten per dag rookte u opgeleverd? Doe dat eens keer twaalf en ga wat leuks doen met die besparing!

groepscoaching roken

Professionele coaches

Lijkt het u wel wat, een van deze manieren om te stoppen met roken? Dan kunnen wij u helpen. Wij hebben verschillende professionele coaches beschikbaar die u van het roken af kunnen helpen. Hoe dat precies werkt, vertellen we u graag. Neem eens vrijblijvend contact met ons op, dan kunnen wij u meer vertellen over de mogelijkheden en behaalde resultaten. En dat kost u natuurlijk helemaal niets!

Stoppen met roken doe je voor jezelf! Interesse?

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op of bel 088-58 000 67.


Rookt u weer? Dan is Stoptober weer het moment voor een nieuwe kans.
Stoptober werkt! Zeker als we het samen doen.

Meld je nu aan!